Նյութերի հատկությունների ուսումնասիրում

Գործնական աշխատանք`նյութերի ֆիզիկական հատկությունների ուսումնասիրում

Գործնական  աշխատանք ​Նյութերի հատկությունների ուսումնասիրում`

Ղեկավարվելով  հետևյալ  սխեմայով  բնութագրեք  հետևյալ  նյութերի` երկաթի,արծաթի,ոսկու, ջրի,կերակրի աղի,պղնձի,կավճի,ալյումինի,պղնձարջասպի , ածխաթթու գազի , շաքարի, էթիլ սպիրտի, քացախաթթվի, ացետոնի  ֆիզիկական հատկությունները  և  ֆիզիոլոգիական  ազդեցությունը  կենդանի   օրգանիզմների  վրա: 

Աղյուսակի սյունակում գրանցե՛ք տեղեկություն նյութի հոտի մասին: Ձեռքի թեթև շարժումով նյութի մակերեսից օդն ուղղեք ձեր կողմը և որոշե՛ք հոտ ունի՞արդյոք նյութը

Նյութի անվան. Ագրեգ.

վիճակը

գույնը հոտը համը Խտու-

թյունը
գ/մլ
ρ

Լուծ.

ջրում

tհալմ.

tեռմ.

Ջերմա-

Էլեկտրա-հաղորդակց.

Պլաստ.
Երկաթ Պինդ 2,71 չի լուծվում 1539

2870

+
արծաթ պինդ արծաթափայլ 10/5 961 + +
ջուր հեղուկ 1 0

100

Կերակրի աղ պինդ սպիտակ + 2.17 + 801

1465

Պղինձ պինդ կարմիր 8,96 1083 + ==
Կավիճ պինդ սպիտակ 2/71
Պղնձարջասպ պինդ կապույտ 2.28 +

:

Նյութի անվան. Ագրեգ.

վիճակը

գույնը հոտը համը Խտու-

թյունը
գ/մլ
ρ

Լուծ.

ջրում

tհալմ.

tեռմ.

Ջերմա-

Էլեկտրա-հաղորդակց.

Պլաստ.
ածխաթթու գազ գազային 0,198 -78,5

Շաքար Պինդ սպիտակ + 1.59 + 185

Էթիլ սպիրտ հեղուկ 0,79 + -114

78

Քացախաթթու հեղուկ 1,05 + 17

118

Ացետոն հեղուկ 0,79 + -95

56

:

Leave a comment